Statiner kan øge risikoen for diabetes

Hvis man får infektioner i hud og blødt væv er statiner, der er en medicin, som bruges til at reducere kolesteroltallet, forbundet med en øget risiko for at udvikle diabetes.

Det viser en ny undersøgelse fra Curtin University i Australien, hvor forskere har gennemgået recepter fra 2001 til 2011 fra det australske departement for veterananliggender.

Tidligere har undersøgelser ellers vist, at statiner har en positiv effekt på infektioner såsom lungebetændelse og Staphylococcus aureus bacteraemia.

Men i den nye undersøgelse, der er offentliggjort i British Journal of Clinical Pharmacology, var medicinering med statiner i bare tre måneder forbundet med øget risiko for hud- og bløddelsinfektioner og diabetes. Den øgede risiko for infektion blev både konstateret hos personer, der udviklede diabetes og ikke udviklede sygdommen.

Diabetes er i forvejen kendt for at øge risikoen for sådanne infektioner.

"Vi føler, at resultaterne forstærker behovet for, at klinikere er opmærksomme på, at statinbrug kan være forbundet med diabetes, samt en mulig øget risiko for hudinfektioner," siger undersøgelsens hovedforfatter Humphrey Ko fra Curtin University i Australien.

Tags: diabetes, statiner, infektioner, kolesterol